Föreläsning och Lymfpromenad



Nu erbjuder även jag både hela kurser i Lymfpromenad samt tillfällen med enbart föreläsning om lymfsystemet och introduktion i konceptet lymfpromenad. Samma föreläsning ingår också som del 1:4 i alla kurser. Väljer du att gå en fristående föreläsning har du kostnaden tillgodo om du väljer att hoppa på en hel kurs vid senare tillfälle.

I mån av plats kan du även anmäla dig till enbart enstaka tillfällen. Har du svårt att gå hela kursen i följd p.g.a. oregelbundna arbetstider? I mån av plats är du välkommen att hoppa in i en annan grupp och ta igen det tillfälle du missat. Detta sker efter överenskommelse med kursledaren.

Du kan också boka en egen kurs om ni är några stycken! Läs mer om egna kurser här


Kursens upplägg:

Del 1:4 Föreläsning inomhus eller utomhus beroende på restriktioner, se mer info under respektive kursstart. Vi myser vi till det med medhavd utomhusfika eller så bjuds du på ört te kaffe och lite frukt. Lär dig lite mer om vårt spännande och viktiga lymfsystem och dess betydelse för din hälsa. Vi går även igenom lymfpromenad som koncept och du får prova "öppnings ceremonin" rörelserna som startar upp programmet.

(Tidsåtgång ca 1,5 timme)


Del 2:4 Du får lära dig första delen av noga utformade övningar/rörelser för nacke, överkropp och armar som utförs i en specifik lymfologisk ordning för att öppna och öka lymfflödet. Rörelserna jobbar inte enbart med lymfsystemet utan ökar även på ett skonsamt sätt din rörlighet och styrka i överkroppen. Mycket fokus läggs även på andningen i denna del av kursen. Rörelserna övar du sedan vidare på efter egen förmåga mellan kurstillfällena. Till din hjälp både vid inlärning och din fortsatta träning på egen hand när kursen är klar, ingår ett träningsarmband med övningarna tryckta i korthet

(Tidsåtgång ca 1,5 timme)


Del 3:4 Du har möjlighet att fråga om och repetera första delens övningar och sedan går vi igenom andra delen av övningarna som ingår programmet.

(Tidsåtgång ca 1,5 timme)


Del 4:4

Vi går igenom hela programmets rörelser under promenad för att du ska få känna på hur det känns i kroppen och få mer "flow" i både kropp och rörelser. Promenaden anpassas utifrån deltagarna så låt dig inte avskräckas om du som jag inte är byggd som en atlet. När du sedan tränar på egen hand hemma kan du som önskar lägga till avsnitt av joggning i ditt program. Don efter person!


FÖR VEM?

Kursen riktar sig inte bara till personer med lymfödem utan passar alla som antingen vill komma igång med träning, effektivisera sina befintliga promenader eller komplettera annan trä


VARFÖR?

Lymfpromenader kan bland annat hjälpa dig att minska i omfång och känna dig mindre ”fluffig”, öka din styrka, rörlighet och uthållighet på ett skonsamt sätt, hjälpa dig att snabbare bli av med träningsvärk eller minska annan värk, stärka immunförsvaret, ge ökad energi, förbättra koppens cirkulation och syreupptagning. Bra om

man saknar promenadsällskap


4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
 

Stenungsund, Sverige

0707-460100

Prenumerationsformulär

©2020 av Cellbalans. Skapat med Wix.com

  • Facebook