Hur vet jag om mitt lymfsystem är trögt?

När man väl förstår lymfsystemets funktion så förstår man också hur viktigt det är att hjälpa kroppen med den rensning som den naturligt vill göra och hur det hänger ihop med immunförsvaret. Lymfsystemet transporterar bort döda cellerna, gifter och metaboliskt avfall från friska områden i kroppen.


Våra lymfkörtlar och lymfnoder är belägna i armhålan, ljumsken, nacken, runt blodkärlen i bröstet och buken och de fungerar som minihållplatser som filtrerar lymfvätskan och fångar upp bakterier och mikroorganismer. När vi inte får tillräckligt lymfatiskt flöde in och ut ur noderna, uppstår inflammation


Hur vet jag om mitt lymfsystem är trögt?


• Några tecken är att du ofta känner dig frusen och kall. Ömma och svullna ben och fötter som nämndes tidigare samt åderbråck och celluliter kan vara tecken på att lymfan inte flödar på som den ska. Det kan också vara svårt att gå ner i vikt och bli av med de där extra kilona. Men även sömnproblem kan något otippat vara kopplat till lymfan så även ben som somnar.

• Andra besvär kan vara återkommande förkylningar samt slembildning.

• ”Har man ofta problem med bihålorna och slem i hals och näsa kan det vara ett tecken på ett stagnerat lymfsystem” Även huden kan påverkas i form av acne eller rynkor.

17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla