Idag har i princip alla näringsbrist

Mycket intressant läsning från Unergis blogg

Släpp tunnelfokus på vikt, fett, kolhydrater, protein eller punktinsatser och sätt dig in i grunden för en stabil helhetshälsa – i den livsviktiga essentiella näringen som är grunden till vårt liv, cellernas funktion, uppbyggnad, läkning, försvar och återhämtning.
Vi kan inte bli friska och hålla oss friska genom att enbart fokusera på förhållandet mellan fett, kolhydrater och protein, vi får inte välmående kroppar enbart via lågt kaloriinnehåll och träning, det är ingen idé att diskutera köttätandets nyttighet eller onyttighet – allt detta är sekundärt om inte grundbehovet är tillfredsställt.


Idag lider i princip alla människor av näringsbrist av lättare eller mer allvarlig art – och det spelar ingen roll hur duktiga vi är i sökandet efter den bästa och mest ursprungliga kosten – för vi har utarmat jorden, det finns inte mycket näring kvar i maten även då den är ekologisk och oprocessad.


På detta utsätts nutidsmänniskan för otroligt många belastningar i vårt livsrum, både privat, känslomässigt och via samhällets krav, strålning, läkemedel och andra kemikalier mm. Våra kroppar och matsmältningssystem är kroniskt utsatta för stress vilket gör att vi inte kan ta upp den lilla näring som finns kvar, bristerna öka mer och mer.


Här står alla kunniga enade – idag behöver vi använda ett fullgott kosttillskott för att tillgodose kroppens behov.


För hållbar hälsa och livskvalitet – vill vi hålla oss friska, starka och vitala genom hela livet så krävs optimal näringstillförsel till cellerna, anpassat till våra individuella behov, situation och tid i livet. Rätt näring med effektivt upptag i cellerna skapar hög cellenergi (ATP), ”livsenergi” och inre balans, vilket medför yttre skönhet och en sund vikt som ”bieffekt”.


Jämfört med en smal kropp som är nedbruten och föråldrad, bärare av obalans och krämpor som leder till sjukdom som leder till död. Idag är vi dock ofta överviktiga och samtidigt kraftig undernärda via felaktig kost och dålig livsstil.


Näringen som många missar i jakten på den perfekta kroppen – är mineralerna och vitaminerna, enzymerna, antioxidanterna, de probiotiska bakterierna och de essentiella fettsyrorna.


Om näring och kosttillskott – Kunskaper som kan förbättra Din hälsa, samt rädda Ditt och Dina käras liv! av Dr. Joel D. Wallach6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla